Videoovervågning virker

Her i virksomheden har vi endelig fået sat videoovervågning op. Det er jeg tilfreds med. Jeg har længe kæmpet med bestyrelsen om det. De har været meget imod, at vi får videoovervågning. Det forstår jeg ikke, men det er deres sag. Som direktør i firmaet, mener jeg, at det er mit ansvar, at alle føler sig sikre. Og jeg tager det alvorligt.

En grim sag

Vi har haft en sag, hvor en kvinde, som er ansat her, blev overfaldet, da hun trådte ud fra vores bygning. Hun blev slået grimt og var på hospitalet i en uge. Vi spurgte hende om, hvad der kunne have været grunden til overfaldet. Og hun fortalte os, at hun er medlem i en konkurrerende fodboldklub til den herskende her i byen. Ved et lokalt ’møde’ (fodboldkamp) mellem de to klubber var hun blevet truet af fans fra den konkurrerende klub. Hun mente, at det var folk fra den klub, som havde overfaldet hende.

Den forklaring fik mine røde lamper til at blinke med lynhastighed. Kan det virkelig være sådan, at mit personale ikke kan føle sig sikker, når de kommer eller går fra arbejde?
Nu er det sådan, at når man sætter videoovervågning op, så må man ikke rette kameraet sådan, at det overvåger offentlig gade eller vej. Men tanken om, at gerningsmændene faktisk kan have stået nede i entréen og ventet på hende, er ubehagelig. Så derfor har jeg fået overtalt bestyrelsen til at godkende videoovervågning i hele huset. Især i indgangspartiet. Vi har mange besøgende hver dag, så det er rart at vide, at vi kan hjælpe politiet, næste gang sådan noget sker. Det skal bare ikke ske. Så vi har sat store skilte op, som fortæller, at området bliver videoovervåget. Det skal man også ifølge loven. Så det, er vi helt på det rene med.
Systemet, vi har fået sat op, er koblet op på vores tyverialarmsystem.

Godt alarmfirma

Det er jeg særligt glad for. Men det, som jeg er allergladest for, er, at fotografierne, som overvågningssystemet tager, kan skaleres, så man tydeligt kan se ansigtstræk, tøj, og eventuelle andre genstande. Fx våben. Det frigiver en del tid, som politiet så kan bruge på at lave mere effektivt efterforskningsarbejde. Vi har fået fantastisk rådgivning og service fra: https://www.alarmogsikring.dk/

Jeg ved godt, at vi har mange ansatte, som ikke er glade for, at vi har videoovervågning, men tro mig: På et tidspunkt før eller senere vil de sætte pris på det. Det er politisk ukorrekt at have videoovervågning, men i hverdagen er det altså en stor hjælp. Det gør, at lige så snart de ansatte har vænnet sig til det, så begynder de at blive mere frie og åbne overfor deres kunder. De ved, at hvis der sker dem noget, så har vi styr på, hvem det var, som forurettede dem. I sidste ende, så giver det et bedre arbejdsmiljø for alle, fordi de faktisk er glade. Glæden skabes kun, når de ansatte, føler sig sikre. Så meget kan jeg da sige med sikkerhed. Så ja, venner, jeg stemmer for videoovervågning til hver en tid, og i hvert eneste hjørne.