Arbejdsskader og erstatninger

I dag ved du godt, at du skal sørge for at arbejde i et ventileret lokale. Du får også tilbud om at købe masker til en ekstra favorabel pris. Sagen er bare, at det er for sent. Du har allerede fået den arbejdsskade, som arbejdet med kemikalier og maling medfører. Der er intet at gøre. Din hjerne har taget skade af alle de dampe, som du har indåndet i løbet af et langt arbejdsliv.

Krav på arbejdsskadeerstatning

Havde du fået mere oplysning om dampenes skadelige virkninger for 30 år siden, så havde du helt sikkert forholdt dig på en anden måde. Men du fik ikke oplysningerne. Sikket ikke, fordi din arbejdsgiver ikke havde adgang til dem. Så I arbejdede bare på de betingelser, som I havde. Du er et godt, beskedent menneske og har derfor svært ved at overbevise dig selv om, at du skal have arbejdsskade erstatning. Det er din fulde ret at få erstatning. Der er nogle instanser, der har vidst, at kemikalierne, du har arbejdet med, er farlige. De har fortiet det overfor offentligheden. Og det skal de altså straffes for. Din skade kunne have været undgået. Ok, du tænker, at så slemt er det heller ikke: Du ser ikke skør ud. Du opfører dig normalt.

Hvilke erstatningsadvokater er bedst?

Du har mange venner, som slet ikke tænker over, at du har hukommelsesproblemer. De ved bare ikke, at du her i de sidste måneder har brugt rigtigt mange timer på at finde de bedste erstatningsadvokater, der findes i landet. Og var du klar over, at dem skal du slet ikke lede efter i København, sådan som alle tror. Nej, de findes i Aarhus! Bare så I andre ved det. Haha.

Ja, det er jo det, det hele handler om her: Din erstatning.

Du har knoklet, som almindelig lønmodtager i mere end 35 år. Du har fået din pension. Og lige så snart den er blevet tildelt dig, så bliver du syg og må på hospitalet i flere uger. Lægerne undersøger dig på alle mulige måder: Scanninger. Blodprøver. Overvågning. Der bliver ordineret eksperimenterende diæter med særlige krydderier, som skulle hjælpe. Du får indgående kendskab til vegansk mad. Du får forstoppelse af kun at måtte spise kød i en periode. Rent ud sagt: Du bliver udsat for en behandling af din krop, som du slet ikke har fortjent.

Indgiv en patientklage

Og efter adskillige ugers eksperimenter må lægerne konstatere, at de slet ikke er kommet videre. De ved ikke mere. De har ikke flere ideer. De har fejlet. Det skal du altså indgive en patientklage over. Og du skal ikke være bange for at nævne navnene på de læger, som du vil klage over. En klage over læge er ikke enden på hans eller hendes karriere. Den kan fungere som et opråb om, at også læger skal tænke sig om, inden de kaster sig ind i spændende projekter.

Så, hvis du føler, at du er blevet behandlet forkert, så tal med din erstatningsadvokat om muligheden for at få patienterstatning. Der sker intet ved at tale om det med advokaten. Han vil måske fraråde, at du åbner en sag. Men, mon dog?