Blomster hurtigt i København

Min bedste veninde er blevet mormor. Det er hendes første barnebarn. Hun er lykkelig. Her på det sidste har hun været meget optaget af at hjælpe sin datter med at få barneværelset i stand. Hun har talt meget om, at hun glæder sig til at blive mormor.

Hun er en meget aktiv dame, men også meget konservativ mht. alt, hvad der har med familien at gøre: Hun mener, at det er hendes pligt at hjælpe barnets forældre. Ikke økonomisk, men praktisk i hverdagen. Sådan med at passe barnet et par timer hver eneste dag, mens forældrene går på café få sørget for at få lavet mad til dem osv. Jeg har været lidt irriteret på hende, fordi hver gang jeg ringer for at høre, om hun har tid til en hurtig kop kaffe, er svaret nej, og undskyldningen er, at barnebarnet skal passes.

Blomsterlevering til en dåb

Forleden ringede hun og fortalte, at barnet skal døbes. Det bruger hun meget tid på at få arrangeret: Hun taler med præsten, inviterer gæster, udpeger gudmor og så videre. Skal hendes datter ikke have noget at sige i den forbindelse? Jeg spurgte hende om det, men fik ikke et ordentligt svar. Hun spurgte dog, om vi kunne ses til en kop kaffe i ugen efter. Selvfølgelig. Hellere end gerne.

Jeg tænker, at hun sikkert ved, at hun har forsømt sine veninder og gerne vil genoprette en bedre forbindelse.

Jeg ’glemmer’ min beslutning om ikke at sende hende en buket i anledning af barnedåben. Sætter mig foran skærmen og finder en butik med blomsterudbringning i København og bestiller en yndig buket til hende. De lyserøde og hvide blomster ledsages af duftende nelliker. Passer fint til en lille piges mormor. Jeg håber, at hun forstår, at jeg ikke er vred på hende. Bare skuffet over, at hun ikke tager tid til sig selv og sine veninder.