Brusedør beskytter

Du har taget beslutningen. Og du har ikke noget problem med at fortælle din ægtefælle, at nu er det slut med at stænke vand ud på gulvet i badeværelset hver eneste morgen. Du har nemlig besluttet, at I skal have en brusedør af glas i brusenichen. Nichen er faktisk ret stor, så der er god plads. Og den vender heldigvis over imod vinduet, så der er heller ikke mørkt i den, når du tager bad. Men det irriterer dig, at din ægtefælle aldrig lige husker at tørre gulvet af, når han er færdig med sit bad. Du skal derfor have sat en stopper for alle de stænk, der bevirker at badeværelsets gulv kan være livsfarligt for dig at træde ud på om morgenen. Og den stopper hedder en brusedør.

Det skal være en skydedør

Du har valgt, at det skal være en af de brusedøre, der kan skydes frem og tilbage. Ikke en af dem, der skal åbnes eller lukkes – eller foldes. Den der foldedør var ellers flot – men ret upraktisk. Og besværlig. Den sluger jo plads i brusenichen, hvis den ikke er lukket til.

Så det blev skydedøren, du valgte. Og det er du glad for. Den er lige så pæn som den almindelige åbne-lukke-dør. Og den er lige så nem at holde ren. Du har nemlig bestilt den i en udgave, hvor den allerede er behandlet med en belægning på glasset, som bevirker, at kalkpletterne bare ikke sætter sig. Skønt. Der bliver ikke noget med, at du skal stå og pudse kalkpletter af brusedørene. Du skal bare nyde, at gulvet er tørt, når du selv skal i bad. Og ja, det vil måske tage lidt tid, inden din ægtefælle indser, at det er nødvendigt at lukke brusedørene. Men det kommer til vinter, når det bliver rigtigt koldt, og han skal i bad. Så bliver der helt sikkert lukket til i brusenichen.