Faciliteter til møder

Når vi holder de her planlægningsmøder i sammenhæng med de der internationale erfaringsudvekslingsprojekter, som vi laver, forsøger jeg altid at sørge for, at rammerne for mødet er behagelige. Jeg tror på, at hvis vores gæster, som kommer fra hele verden, har det rart, så vil de være mere åbne, ærlige og opfindsomme. Og det er netop det, vi har brug for i planlægningsstadiet. Åbenhed og opfindsomhed.

Budgetterne

Vi arbejder jo ofte med meget skrabede budgetter, fordi der er stadigvæk ikke så mange organisationer, der tror på, at erfaringsudveksling og overførsel af viden, teknologi og innovative metoder, kan føre til konkrete, givende og udviklende projekter. Og derfor vil de kun modvilligt være med til at finansiere projekterne. Det er en skam. Jeg har faktisk set mange eksempler på, at videns-udveksling kan føre til gode projekter, der kan skabe indkomster til det lokale samfund. Det er jo det, vi i virkeligheden arbejder på.

Lige nu er vi ved at planlægge et projekt, der i bund og grund handler om at sikre, at børn i trange kår. Der er et voksende behov. Også i veludviklede samfund som det danske. Vi har samarbejdspartnere fra vidt forskellige lande: Indien, Ukraine, Albanien, Tyskland. Og vi skal planlægge vores aktiviteter og budgettere dem. Det bliver et maraton-møde, så rammerne og forplejningen skal være i orden. Det kan der ikke være nogen tvivl om. Jeg har selv dårlige erfaringer fra lignende møder, der blev holdt under meget dårlige forhold. Fx sad jeg en gang til et møde et eller andet sted i Sydeuropa. Vi sad 6 mennesker i en uopvarmet skurvogn i 7 graders varme og regn. Ikke sjovt at arbejde under den slags forhold. Vi nåede da heller ikke halvdelen af, hvad vi skulle. Men det er en anden historie lige nu.

Perfekte mødelokaler i centrum

Da vi skal nå en masse på de to dage, vi har afsat i næste uge, har jeg travlt med at finde de rigtige rammer. Jeg har googlet på ”mødelokaler København” for at finde et godt lokale til 8 – 10 mennesker, og hvor jeg kan være sikker på, at forplejningen under mødet er god. Det er vigtigt med kaffepauser og frokost. Det er vigtigt, at mine gæster føler sig velkomne og godt behandlet. Lokalet, som jeg har fundet, er ideelt. Det er lyst og moderne. Personalet er søde og hjælpsomme og har stor erfaring med, hvilke faciliteter vi har brug for. Det er her: https://mbkkursuslokaler.dk/moedelokale/

Faciliteterne er alt

Men jeg har også travlt med at lave konkrete forslag til, hvem der skal gøre, hvad, for at projektet kan gennemføres med succes. Jeg vil prøve at få inderne overtalt til at være værter for et eksempel på god praksis, når det gælder at huse og sikre børn i trange kår. Jeg ved, de har stor erfaring og gerne vil vise, at de kan. Jeg vil også forsøge at få tyskerne til at lave det forstudie, vi har brug for. De har allerede sendt mig meget materiale, som kan bruges. Det skal bare sorteres, systematiseres og suppleres med nyere data og konkrete lande-eksempler. Jeg tror, de vil acceptere. Og det vil minimere omkostningerne til forstudiet, fordi de allerede ved meget mere end vi andre. Tjek engang de fede faciliteter, hvor vi skal være: MBK