Ferie sommer og vinter

I havde brugt ret lang tid på at lede efter ferielejligheder i Istrien. Det lykkedes også at finde en lægger bolig ved kysten. Også selvom der var stor efterspørgsel. Men nu, inden I overhovedet er kommet afsted, så ser det ud til, at I bliver nødt til at aflyse rejsen til Kroatien og Adriaterhavet. Der er store skovbrande – og et af områderne, der er ramt, er netop det, som I skulle opholde jer i. Ok, de har sikkert fået bugt med branden, når I skal afsted. Men hvem har lyst til at holde badeferie i en ferielejlighed, der ligger i et afbrændt skovområde? Ikke jer. Så ferien skal aflyses. Desværre. I skal have jeres penge tilbage. Og det får I selvfølgelig. Rejseforsikringen dækker.

Hvad gør vi i stedet?

Men hvad skal I så gøre? Tage på dagsudflugter i Danmark? Gider du at køre mange kilometer hver eneste dag? Måske kan du holde det ud i et par dage. Men i 10 dage? Nej. Så hellere køre hen til det nærmeste badeland i Danmark. Bare det at kunne ligge ved en pool og drømme om at høre cikader og mærke duften af pinjetræer, er tiltrængt – selvom det ikke bliver virkelighed. Til gengæld, så er der mulighed for at få hudbehandlinger, spa og dyrke sport. Og der er særlige aktiviteter for børn. Så det er måske slet ikke en dårlig idé at udnytte sådan en mulighed.

Overvejer en skiferie

En anden mulighed er, at du – måske for første gang – begynder at tænke over, om det virkeligt er nødvendigt, at I skal på ferie i udlandet lige nu. I kunne måske vente til vinter. Har I været på skiferie nogensinde? Hvis ikke, så skulle I prøve det. Det er en af de mest energigivende ferieformer, du kan tage på. Og det er fordi, du opholder dig udendørs – og kroppen er i aktivitet. Du kan slet ikke lade være med at boltre dig i sneen. Måske får du ømme muskler. Men du vil hurtigt opdage, at din krop bliver glad, fordi den får lov til at blive brugt. Og du får god samvittighed. En skiferie i Norge vil være ideel, hvis du har små børn. Du kan fx finde skiferier i Hemsedal eller Trysil. På disse store skisportssteder vil der nemlig være skisportsinstruktører, der har erfaring med at lære små og lidt større børn at stå på ski. Og du kan også finde andre aktiviteter til dem, hvis de bliver trætte af sneen.

Ferieboliger er til at finde

Og naturligvis kan du også finde ferieboliger, der er meget lækre, i disse områder. Så det er også en mulighed. Vent med ferien til udlandet og søg måske hellere imod nord i stedet for mod syd. I Norden er der også sol – også om vinteren. Jo, du får brug for solcreme og særlige solbriller, der kan beskytte øjnene imod det skarpe lys fra sneens refleksion fra solens stråler.
Der er mange andre muligheder for at komme ud at rejse på. Det handler bare om, at du åbner dig lidt og ikke er bange for at bryde et mønster, som er blevet en vane.