Forlænge løbetiden på lån

Det er meget pinligt at spørge om, men ved I, om jeg kan forlænge løbetiden på mit kviklån. Jeg har lige været på ferie med min nye kæreste, og der brugte jeg lidt for mange penge, så jeg ikke kan betale det sidste afdrag.

Håber I havde en god ferie, men lidt trist at du nu ikke kan tilbagebetale lånet. De fleste udbydere tilbyder deres kunder, at de kan forlænge løbetiden på lånet. Kunden vil således få tillagt endnu en låneperiode, som normalt er en måned.

Vær dog opmærksom på, at der helt sikkert vil blive tillagt et gebyr og måske flere renteudgifter. Gebyret er forskelligt fra udbyder til udbyder. Jeg kan dog berolige dig med, at du ikke er den eneste, der benytter sig af en forlængelse af løbetiden.

Det anslås ifølge Låne-penge.nu, at mellem 20-30% af alle kviklån bliver forlænget. Om det er en trøst, ved jeg ikke, men det er et højt tal, efter min mening. Låne-penge.nu er en af Danmarks førende indenfor kviklån oversigt og lånesammenligninger.

Kan ikke tilbagebetale mit kviklån til tiden

Jeg tog desværre et kviklån for en lille måned siden, og nu er løbetiden på de 30 dage snart til ende. Problemet er bare, at jeg ikke kan tilbagebetale lånet til tiden, og faktisk ved jeg ikke, om jeg overhovedet får mulighed for det inden for nærmeste fremtid. Hvad skal jeg gøre?

Det er jeg rigtig ked af at høre. Desværre er du langt fra alene om ikke at kunne tilbagebetale lånet til tiden. Det vurderes, at kviklånsudbyderne henter næsten en tredjedel af deres omsætning fra kunder, der ikke betaler til tiden.

Kviklån har oftest en løbetid på 30 dage, hvor det altså skal tilbagebetales med ét månedligt afdrag. Det er så det afdrag, du ikke kan betale, kan jeg forstå.

Afhængig af låneudbyderen har du reelt 2 muligheder:

  • Du kan forlænge løbetiden på dit lån med en måned, mod at du betaler et gebyr. Gebyret kan være det, der svarer til de oprindelige kreditomkostninger.
  • Du kan lave en afdragsordning, hvor du betaler en månedlig ydelse, til lånet er nedbragt.

Har du overhovedet ikke mulighed for at tilbagebetale lånet, vil låneudbyderen sende dig rykkere, og i sidste ende vil de sende dig til inkasso. Det er altså ikke en billig fornøjelse at misligholde kontrakten med kviklånsudbydere.

Jeg håber, du får løst din situation. Du kan ende med en voldsom gæld, som du kan læse mere om på Broker-laan.dk. Broker-laan.dk er en låneside, som har specialiseret sig i optagelse af lån til gæld m.m.

Hvordan får man et lån?

Vi har fået et spørgsmål fra Malene, der skriver: “Hvordan får man et lån? Jeg synes, det er svært at overskue, om jeg skal låne i banken, på nettet eller hos venner eller familie. Jeg har et behov for at tage et lån – men hvor og hvordan skal jeg låne penge?”

Faktisk er der mange, der stiller netop det spørgsmål – eller lignende spørgsmål a la: “Hvor skal jeg låne penge bedst?”, “Hvad gør man for at få et lån?” og så videre. Lad mig her prøve at beskrive, hvad der er af muligheder:

  1. Lån i banken. Hvis du har et godt forhold til din bank, er det jo altid en mulighed at tage et lån der. Ofte skal du dog stille sikkerhed for lånet i noget, du ejer. Det kan være i bolig, bil eller andet med fast værdi. Det er ikke altid fordelagtigt. Ofte kræver din bank også ganske udførlige oplysninger om, hvad du skal bruge pengene til, og det er ikke altid, man har lyst til at fortælle om det heller.
  2. Kreditkort i stedet for lån. Det er faktisk en ganske smart måde at gøre det på! Det er i dag muligt at få et gratis kreditkort – og det er jo en slags kredit, du kan trække på, når du har behov for det. Husk dog, at du betaler renter, når du udnytter kreditmulighederne på dit kreditkort lån – men hvis du betaler hele det trukne beløb på forfaldsdatoen, betaler du ikke renter.
  3. Online lån. Endelig er der jo de meget populære lånetyper, der findes online, og disse har en lang række fordele, du bare ikke finder ved et normalt banklån. For eksempel:
    Ingen krav om at stille sikkerhed for dit lån. På Penge-lån.nu kan du læse meget mere om de hurtige online lån. Penge-lån.nu er nemlig en af markedets førende sammenligningsportaler for lån uden sikkerhed.