God emballage

Her i butikken, hvor jeg arbejder, har vi tit brug for at købe forskellige artikler, som vi bruger til emballage. Vi sender nemlig rigtigt mange produkter ud til kunder i hele verden. Hver eneste dag har vi mange pakker, som bare skal afsted senest den næste arbejdsdag.

Vi sælger brugskunst og er verdenskendt for vores produkter. De er lavet af porcelæn.
Her på det sidste har vi fået en masse kunder fra Kina. Det er ikke underligt, middelklassen i Kina vokser, deres købekraft bliver stærkere og stærkere. Selvom økonomien også er ved at stagnere dér, så er det kinesiske marked så stort, at der nok vil gå nogle år, inden vi mærker deres krise. Vi sender ualmindeligt mange pakker til Kina i disse måneder.

Men altså, det, med at pakke produkterne ind få dem forsikret under forsendelsen og så få dem afsted til tiden, er mit job. Jeg vil ikke have, at kunderne skriver tilbage, at produktet var gået i stykker, da det ankom. Det skal derfor pakkes godt ind. Det er grunden til, at jeg selv går ind og tjekker, at emballagen, vi bruger, er ok. Der er nemlig forskel på papæsker og bobleplast. Man kan få mange forskellige kvaliteter, og alt afhængigt af produktet, så skal størrelsen på ’skallen’, som produktet pakkes ind i, tilpasses. Vi kan ikke have, at artiklen ligger og rasler rundt i æsken eller kassen, som vi sender til kunden.

Jeg har fået overbevist bestyrelsen i firmaet om, at det er bedst, hvis vi kan skilte med, at vi selv pakker produkterne ind, som folk køber. Det giver troværdighed, og samtidigt garanterer det, at kunderne ved, hvor de skal henvende sig, hvis produktet er gået i stykker, når det ankommer hos dem. Det er nemlig mig, de skal kontakte. Det ansvar tager jeg gerne på mine skuldre. Jeg ved nemlig, at emballage-materialerne, jeg køber, er den bedste kvalitet. Ok, det hænder, at et produkt er beskadiget, og vi sender et nyt til kunden med det samme. Men jeg kan sige, at det er ganske få produkter, som vi bliver bedt om at erstatte. Det er mindre end 1% – jeg kan ikke lige huske det præcise tal.

Når jeg skal købe emballage ind, er det altid en opgave, som tager mindst én dag. Det kan tage 2 dage for mig. Der er nemlig stor forskel på fx silkepapir og karduspapir. Jeg forsøger altid at finde det bedste produkt til den bedste pris. Jeg vægter meget, at vi kan pakke flot ind. Det har betydning for firmaet, fordi kunderne bliver gladere for varen, de har købt, hvis den er pakket flot ind. Der er stor forskel på at pakke den ind i fint, farvet silkepapir i forhold til kedeligt, gråt karduspapir. Vi sender jo ikke blomster. En porcelænskop kan nemt koste 1500 kroner plus fragt. Den skal kunden være glad for, og derfor gør jeg meget ud af, hvordan pakken ser ud, når den ankommer.

Jeg har heldigvis fundet et firma, som sælger alle mulige emballage-artikler. De ved, at jeg kommer tilbage og giver mig ekstra god rabat.

Jeg kan varmt anbefale Jakodan til emballage: https://www.jakodan.dk/