Hårfarvning i København

Jeg vil gerne have en ny stil i mit hår og vil gerne forberede mig, inden jeg skal til min nye frisør i København. Jeg har så længe, jeg kan huske, blot fået lyse striber i mit hår – jeg har langt blondt hår. Af og til har jeg fået en mørkere farve i som striber også, men jeg vil gerne prøve noget andet. Og jeg er så glad for at lege med mit hår, at jeg er parat til at bruge mange penge på gå til den bedste frisør – og sågar at tage et kviklån om nødvendigt. Kendet er godt sted at kviklåne: Her.

Jeg har hørt om en ny teknik kaldet Balayage. Det er ikke at forveksle med Ombre. Hvad er så forskellen?

 

Ordet Ombre kommer fra fransk og betyder skygge. Ombre er stilen, hvor en mørk hårfarve bliver lysere. Ombre er bedst for brunetter, fordi det ser mest naturligt ud. Samme teknik ved blondiner kaldes Sombre. Her er det mere diskret. Det er vigtigt, at en Ombre og Sombre bliver lavet korrekt, ellers bliver det ikke et godt look.

 

Balayage kommer også fra fransk og betyder at feje. Her males farven på i små totter på håret og pakkes i folie ellers gøres i fri hånd, og det giver et flot naturligt look. Det ser nærmest ud som naturlige solstriber. Overgangen er mere naturlig end ved Ombre.

 

Flamboyage er nærmest det samme som Balayage, men enderne af håret er en smule lysere.

 

Så er der selvfølgelig den gamle velkendt teknik med folie, som de fleste, der får farvet eller affarvet deres hår, kender. Den bruges, når du vil have farvet eller affarvet dit hår fra rødderne til spidserne.

 

Babylights eller baby blond highlights er små diskrete lyse striber, nærmest som babyer får i deres hår fra at være i solen. Det er meget smalle highlights, som laves i folie.

 

Endelig kan en hair gloss behandling være en god ide. Det lukker hårstråene og giver et blank og sundt hår. Det kan også være med til at bevare farven, når du har fået dit har farvet og gøre hårfarven dybere. Der kan bruges en klar gloss og en gloss med en smule farve.

 

Der er nok at vælge imellem. Jeg har i alle fald fået nogle nye gode ideer som jeg vil tale med min frisør i København om, når jeg snart skal ned og have farvet mit hår. Jeg er sikker på, hun kan finde den løsning, der er bedst for mit hår.