Hvad er bygningsfejl i øjet?

Bygningsfejl er en tilstand, hvor øjet ikke fokuserer lyset jævnt på nethinden, som er det lysfølsomme væv på bagsiden af ​​øjet.

Bygningsfejl opstår, når lyset brydes forskelligt afhængigt af, hvor det rammer hornhinden og passerer gennem øjeæblet. Hornhinden af ​​et normalt øje er buet som en basketball, med samme grad af rundhed på alle områder. Et øje med bygningsfejl har en hornhinde, der er buet mere som en fodbold med nogle områder, der er stejlere eller mere afrundet end andre. Dette kan medføre, at synet er mere sløret.

Hvem er i risiko for bygningsfejl?

Bygningsfejl kan påvirke både børn og voksne. Det er vigtigt at have øjenundersøgelser med jævne mellemrum for at opdage enhver bygningsfejl og også for at opdage det tidligt for børn.

Symptomer?
Hvad er de tegn og symptomer på bygningsfejl?

Tegn og symptomer omfatter:

Hovedpine
Trætte øjne
Skelen
Forvrænget eller sløret syn på alle afstande
Svært at se om natten ved kørsel

Hvis du oplever nogen af ​​disse symptomer, skal du besøge din optiker. Hvis du bruger briller eller kontaktlinser og stadig har disse problemer, kan en ny undersøgelse være nødvendig.

Hvordan bliver bygningsfejl diagnosticeret?

Bygningsfejl findes normalt i en større omfattende øjenundersøgelse. At være bevidst om eventuelle ændringer i dit syn er vigtigt. Det kan hjælpe med at opdage problemer med dit generelle syn. Hvis du bemærker nogen ændringer i dit syn, kan du besøge din øjenlæge for en omfattende øjenundersøgelse.

Kan du have bygningsfejl og ikke vide det?

Det er muligt at have mild bygningsfejl og ikke kende til det. Dette gælder især for børn, der ikke er klar over deres syn ikke er  er normalt. Nogle voksne kan også have mild bygningsfejl uden symptomer. Det er vigtigt at have omfattende øjenundersøgelser for at sikre, du har et optimalt syn.

Behandling – hvordan bygningsfejl korrigeres?

Bygningsfejl kan korrigeres med briller, kontaktlinser, eller decideret øjenkirurgi (se mere her). Din individuelle livsstil påvirker den måde, bygningsfejl behandles.

Briller er den enkleste og sikreste måde at rette bygningsfejl. Din optiker vil ordinere passende linser til at hjælpe dig til at se så klart som muligt.

Kontaktlinser fungerer ved at blive den første lysbrydende overflade for lysstråler ind i øjet, hvilket medfører en mere præcis refraktion eller fokus. I mange tilfælde giver kontaktlinser et bedre syn, et bredere synsfelt og større komfort. De er en sikker og effektiv mulighed, hvis de bliver monteret og anvendes korrekt. Men kontaktlinser er ikke rigtigt for alle. Diskuter dette med din optiker.

Med kirurgi kan du har ændre formen af ​​hornhinden permanent. Der er mange typer af operationer. Din øjenlæge kan hjælpe dig med at beslutte, om kirurgi er en mulighed for dig.

Tags:

  • bygningsfejl i øjet
  • bygningsfejl i oejene
  • fejl i øjet
  • ikke se om natten syn