Hvordan byggede de?

Der er nogle dage, hvor jeg kan være så utroligt doven, at selv jeg ikke kan holde mig ud. Det er utroligt, men sandt. Jeg har som lille fået indprentet mig, at det kun er uintelligente mennesker, der er dovne. Det er også dem, der keder sig. Jeg tror ikke længere på den historie. Det var vist bare en moralprædiken, vi hørte i folkeskolen, så vi kunne blive gode lønmodtagere. I dag er jeg overbevist om, at det er de intelligente mennesker, der keder sig. Det et også dem, der er dovne. Og det er tilladt i min husstand at være doven og kede sig. Og man kan godt være doven i mange dage ad gangen. Der er ingen, der siger, at man kun må være doven i så eller så lang tid.

Slå hjernen fra

Jeg tror, det har noget at gøre med, at når vi dovner, så er det, fordi vores hjerne simpelthen har brug for at slå fra. Den vil have tid til at få nye ideer, nye impulser og få vendt alle de ubevidste tanker, som man har. Jeg har lige haft sådan nogle dage, hvor jeg virkeligt har været doven. Jeg lavede rent ud sagt ikke en dyt. (Ikke en arbejdsgivers drøm. Det ved jeg.) Jeg lå bare på sofaen og gloede ud i rummet. Lyttede til musik, som jeg kan lide. Jeg lyttede ikke med opmærksomhed. Lyttede bare og nød det. Jeg gad heller ikke at åbne munden. Diskuterede ikke med min familie om dit eller dat. Spurgte de om noget fik de bare det svar, som jeg ved de forventede.

Mere produktivt

På 3.-dagen begyndte jeg dog at kede mig. Det er tegn på, at min hjerne er ved at vende tilbage til mere produktive og flittige dage. Jeg nægtede dog – helt bevidst – at lade mig fange ind i produktivitetsnettet. Jeg beordrede mig selv til at blive ved med at være doven. Så jeg begyndte at surfe rundt på internettet. Bare på må og få. Jeg så flere videoer med sjove hunde og frygtelige fald fra rodeotyre. Jeg kiggede på interessante steder rundt om i verden. Lige pludselig så jeg en video, der handlede om boliger, man ikke skulle tro, fandtes. Der var en bolig, som jeg bare ikke fatter, hvordan de har kunnet bygge den.

Den hang simpelthen ud over vandet – under en klippe. Altså. Hvis de ikke har været i gang med at skære klippen op og få lagt fundamentet imellem to store plader klippe, så ved jeg ikke, hvordan de har bygget det hus. Det var fantastisk at se. En bolig, der hænger under en klippe lige ud over havet.

Hvilken slags stilladser?

Har de kunnet hænge et stillads op under klippen og så bore et slags fundament ind i klippen og så bygge nedad? Findes der særlige industristilladser, der kan den slags? Er det noget, man finder hos en udlejning og service? Altså hænge, så håndværkerne kan arbejde på bygningen som normalt, men bare skal klatre ned i det – i stedet for op i det? Gade vide, om boligens kældergulv var lavet af glas, så man kan se bølgerne skvulpe op mod klippen?