Hyppig træning

Du er begyndt at gå til træning. Systematisk. Tre gange om ugen til at begynde med. I skal lige have bygget konditionen og musklerne op. Det var beskeden, din træner gav dig. Fornuftig træner, som ikke bare japper derud. Du vil gerne kunne deltage i det næste maraton her i byen. Og der er ikke så længe til. Kun 9 måneder. Kan du nå det? Det er spørgsmålet, som driver dig frem. Ja, du kan nå det. Det siger din træner også. Men han fortæller dig også, at du skal være tålmodig. Der kan nemlig ske mange ting undervejs i træningen. Ikke kun når i løber sammen. Også derhjemme og på hviledagene.

På på overtræning

Du forstår udmærket godt din træners argumenter for, at du skal være rolig, og ikke overtræne. Du har hjerne og forstår alle teorierne om kost, restituering og hjælpemidler. Du har bare ikke forstået det følelsesmæssigt. Derfor løber du hver morgen en ekstra km. Du løber måske også et kvarters tid for længe. Det er ikke så fornuftigt af dig at gøre. Du skal lytte til, hvad din træner fortæller og råder dig til at gøre.

Men i din glæde over at det går godt med træningen, kan du ikke lade være med at yde lidt ekstra. Fint. Det viser, at du har det rette hjerte til at kunne op på præmieskamlens top. Men det er ikke godt, at du overbelaster din krop. Derfor bør du tænke på, at dine muskler, dit skelet og vævet, der binder alt sammen inde i dig, skal have lov til at slappe af og komme sig oven på en hård træningssession. ”Ja, ja», tænker du måske. ”Jeg ved godt, at muskler, væv og alt det der skal have hvile.

Recovery Boots er gode

Men har jeg tid til det? Kan jeg ikke bare køre løs med træningen?” Nej, det kan du ikke. Men du kan speede restitueringen af dine muskler lidt op ved at benytte dig af nogle af de nye hjælpemidler, vi har i dag. Et af de hjælpemidler er Recovery boots til at forebygge skader.

Recovery Boots er sådan en slags bandager, du sætter på benene. De ligner nogle klodsede skistøvler. De er bare længere og kan faktisk nå helt op til din lænd, hvis du har brug for det. De indeholder nogle elementer, som bevirker, at dine ømme ben bliver masseret. Ikke helt som en massør ville gøre det. De bevirker, at blodcirkulationen bliver nemmere i de ømme ben. Og det betyder, at dine udmattede benmuskler kommer sig over belastningen hurtigere.

Ved at bruge Recovery Boots efter træningen kan du dermed sikre, at dine benmuskler hurtigere kommer tilbage til en tilstand, hvor de er parat til at modtage presset, du sætter på dem via din træning. Det betyder i sidste ende, at du faktisk kan træne lidt hårdere, end du troede til at begynde med. Men pas på: Du skal lytte til din træners råd. Du skal bruge recovery boots, når du får lov. Du skal ikke misbruge dem og dermed udsætte dig selv for skader senere i livet, fordi du har et mål lige nu.