Isenkræmmeren

Vi er ved at få lavet nyt køkken. I den anledning er jeg ved at rydde op, i alt køkkengrejet, som har samlet sig sammen i de sidste 15 år. Det er meget. Virkeligt meget. Mange af de ting, som jeg har købt gennem årene, bruger jeg simpelthen ikke. De er næsten ubrugte. Fx så købte jeg for nogle år siden sådan et strimlejern, så man kan lave ’spaghetti’ af grøntsager – fx courgetter. Jeg tror, jeg har brugt den 3 gange. Den lå bare der i skuffen og fyldte. Jeg har også været dybt inde i grydeskabet for at hive alle mine gryder ud.

Et fyldt skab

Hold da op. Hvad jeg ikke har. Det er utroligt. Jeg har fx en fiskekedel, som jeg fuldstændigt har glemt, at jeg havde. Og en dampkoger, som jeg næsten aldrig bruger. I dag bruger jeg jo en trykkoger til at dampe grøntsagerne i. Det går hurtigere og er utroligt nemt. Nå – men jeg køber jo den slags billigt her: https://www.kramogkanel.dk/

Storkunde hos isenkræmmeren

Men det er ikke kun en masse unødvendige gryder, jeg har. Jeg har utroligt mange stel. Tro det eller ej. De har en 25-årig historie med sig. Vi fik dem i bryllupsgave. Dengang var det ikke almindeligt, at man gav folk et kontonummer, som de kunne indbetale et beløb på i stedet for at finde på en bryllupsgave. Jeg tror, vi fik 4 forskellige stel. Det ene. mere hæsligt end det andet. De er blevet gemt godt væk i årevis oppe i et af køkkenets overskabe. Stellet, vi bruger til hverdag, har jeg selv købt.

Det er simpelt og kan sagtens tåle at komme i opvaskemaskinen. Jeg tror lige, at jeg vil høre min mand, om han har noget imod, at jeg tager stellene, vi fik af hans tanter og onkler med på loppemarkedet på lørdag. Det kan da sikkert friste en eller anden. Har vi måske brug for det? Han svarer, at han fuldstændigt har glemt, at vi fik de stel. ”Ja, sælg dem bare, men lad være med at komme hjem med en eller anden hæslig porcelænsfigur.” Det havde jeg sådan set ikke tænkt mig.

Jeg havde faktisk i tankerne, at jeg ville købe et nyt sæt bestik til hverdagsbrug. Jeg kan se, at vi mangler 2 gafler, 3 knive og 2 skeer i det bestik, vi sædvanligvis bruger. Så et nyt bestik vil være på sin plads i det nye køkken. Resterne af det gamle kan vi tage med op i sommerhuset.

Alt for meget kram

Derudover har jeg opdaget, at jeg har 5 forskellige paletter af træ. Tre forskellige kartoffelskrællere, en hel del rivejern og en mandolin. Mandolinen bruger jeg ofte, så nogle af rivejernene kommer med på loppemarkedet på lørdag. Salatskålene – dem er der mange af. De får alle sammen lov til at blive her. De bliver flittigt brugt. Sovseskeer er der også en del af. Altså hvad har jeg dog samlet sammen af unyttigt grej? Hvem spiser sovs i dag? Vi gør ikke. Jo, måske hvis vi skal have en rød bøf med bearnaise. Men det hænder måske 2 gange om året. Sovseskeerne kommer også med på loppemarkedet.

Ja, jeg vil kunne finansiere det nye bestik efter lørdagens loppemarked. Og jeg kan jo se, at der er gode tilbud på mærkevarer – så der ryger nok lidt ekstra på Dankortet.