Janni skal skilles

Janni skal skilles, fortalte min kone mig ved middagsbordet forleden dag. Janni er min kones nære veninde og har været det i mange år. Jeg må sige, at det kom som noget af en bombe, for jeg har altid haft indtryk af, at Janni og hendes mand havde det godt sammen. Min kone belærte mig om noget andet, men hun og Janni har vist også hinandens fulde fortrolighed.

Min kone fortalte, at Jannis mand dels var hende utro og dels var kommet ud i noget ganske alvorlig kriminalitet med penge – altså økonomisk kriminalitet. Janni var rasende og havde besluttet, at hun ville få mest muligt økonomisk ud af skilsmissen, for hun mente bestemt ikke, at hun skyldte sin utro mand nogen som helst form for hensyn.

Min kone fortalte, at hun allerede havde taget kontakt til en advokat i Aalborg, som er vores nærmeste større by. Hun vil ikke risikere at overse nogen mulighed for at trække penge ud af manden, som har en velfungerende virksomhed her i vores lille by.

Man skal passe på med bodeling ved skilsmisse, sagde min kone, for som lægmand overser man ofte en eller anden mulighed for at få en større andel af boet. Jeg kunne tydeligt høre på hende, at det var Jannis ord, hun gav videre, men ret beset er det nok rigtigt. Det kan en skilsmisse advokat nok bekræfte.

Som mand bryder jeg mig nok ikke så meget om, at det for Janni handler om at trække mest muligt ud af hendes mand, men omvendt kan jeg godt se, at hun ikke skal lade sig snyde.

Manden har brug for en god advokat

Janni er dybest set ligeglad med, hvad der sker med den nu kommende eksmand, men hun ønsker på den anden side heller ikke at miste sin del af det, de har bygget op gennem tiden. Derfor blev hun godt tilfreds med hans valg af advokat – nemlig den kendte forsvarsadvokat Blinkenberg, der jo er kendt som den måske bedste  i Danmark.