Krisecenter på Sjælland

Jeg er godt gal i hovedet på vores regering. Jeg synes på en eller anden måde, at de har holdt os for nar i mere end et halvt år. Og de har brugt corona-pandemien som undskyldning. Vi – de helt almindelige borger – har været igennem forskellige former for lockdowns. Nogle uger har vores børn måttet gå i skole. Det meste af tiden, har de ikke. Vi har haft udgangsforbud – vi har skullet være hjemme kl. 9 om aftenen – og i nogle weekender har de ’givet os lov’ til at være ude til kl. 22:00. Som om at virusset tager hensyn til hvornår på dagen og aftenen den smitter. Vi har lært at gå med maske for munden. Vi ligner alle sammen forskellige udgaver af bjørnebanden. Vi har lært at bruge håndsprit. Og nogle af os er blevet meget dygtige til at bede folk om at holde afstand.

Vi skal passe på

Ok, vi skal være forsigtige. Men jeg har på fornemmelsen, at mange af de restriktioner, vi har været underlagt, ikke skyldes virusset. Det skyldes regeringens politik: De vil ikke investere i et bedre offentligt sundhedssystem. Det er først nu, hvor de kan se, at vaccinerne virker, at de faktisk etablerer vaccinationscentre overalt. Flere og flere mennesker kan blive vaccineret nu, end for blot 1,5 måned siden. Hvad betyder det? I min optik betyder det, at regeringen vil tilbage til en politik, hvor de ikke støtter de svage i samfundet, men favoriserer dem, der har en masse i forvejen. Et vaccinationscenter kan jo etableres på få timer. Og det kan omdannes til andet brug lige så hurtigt. Nej, vores regering mener ikke, at det er værd at bruge penge på at sikre, at svage befolkningsgrupper kan blive behandlet ordentligt.

Nordsjællands krisecenter

Det er jo ikke første gang, at regeringen fravælger de svage eller de udsatte. For nogle år siden var her en masse debatter om vold i familien. Der var en masse mennesker, der talte for, at vi har brug for mange flere kvindekrisecentre. Der var nogle reportager i fjernsynet fra et kvindekrisecenter i Nordsjælland, hvor de har stor succes med at få kvinder, der har været udsat for vold tilbage til et normalt og godt hverdagsliv. Flere politikere stod frem og anklagede regeringen for at være kynisk. Der var også nogle skandaler, hvor nogle af regeringens medlemmer blev afsløret, som korrupte, fordi de havde givet støtte til private hospitaler, der i forvejen skaber profit (som de ikke bliver beskattet af.)

Det er for dårligt

Nej, jeg synes, at det er for dårligt af dem. Det ender med, at vores sociale bliver fuldstændigt nedslidt. Og det er der ikke særligt længe til, sker. Måske er det deres plan. Der er jo flere af ministrene, der har mange aktier i private hospitaler eller private institutioner, der tilbyder hjælp til svage mennesker. Hvad skal en kvinde, der står i en håbløs situation, gøre, når hun virkeligt har brug for et kvindekrisecenter, men ikke har nogen penge? Hvad skal en almindelig borger, der betaler sin skat og passer sit job, gøre, når han eller hun virkeligt har brug for et hospital?