Ny musiktrend

Er du også med på den nye trend? Altså musikmæssigt. Vi vil gerne lytte til afslappende musik, som får os til at tænke på frodige og tropiske områder, vi har besøgt. Vi har lyttet til den lokale musik på de steder, som vi har besøgt. Vi har undret os over, hvordan de lokale kan lytte til musikken, dagen lang. Vi har undret os over, at vi ikke har opdaget deres musik for længe siden. Ja, der er en trend, som har udviklet sig over de sidste, måske 7 – 10 år.

Lære at spille ukulele

Vi vil nemlig alle sammen gerne lære at spille på ukulele – sådan en fætter her: https://www.soundstorexl.com/produkter/5960-ukulele/. Forståeligt nok. Ukulelens lyd, som er sød, sprød og helt særlig får os til at tænke på de dejlige og smukke steder, vi har oplevet på ferierne. Vi har måske ikke været på Hawaii, som er stedet, hvor ukulelen blev født. Men vi har givetvis været på besøg, i en jungle, i Vietnam eller Thailand. Vi har et billede af, at Hawaii er lige så frodigt – og muligvis endnu smukkere.

Vi har derfor kastet vores kærlighed på ukulelen. Den signalerer harmoni. Farver. Fred og dejlige dage. Og vi har haft brug for at kunne få vores gode minder fra rejser til eksotiske steder omsat til aktiviteter, der har kunnet give os glæde – især her i de sidste par år, hvor pandemien har hersket over vores liv. Derfor er vi glade for at spille på ukulele.

Et glad instrument

Forståeligt. En ukulele giver os glæde. Det er de færreste, som ikke bryder sig om lyden fra en ukulele. Og kan vi bare spille få melodier, kan vi sprede glæde. Og vi kan give vores egen glæde videre til andre. Fx når vi nu endelig er tilbage til normale tilstande, så er det da rart at kunne tage en ukulele, frem spille en sød melodi og få alle omkring middagsbordet til at tale om deres ferieminder – og ferieønsker i fremtiden.

Ja, en ukulele kan gøre mange ting for os. Ikke kun kan den fremkalde minder og samtaler. Den kan også give os et pusterum i hverdagen. Bare det, at vi kan sætte os og spille på den i 15 – 30 minutter bevirker, at vi stresser af. Det er værdifuldt. Og det skal vi huske.

Ukuleler er ikke dyre

Hvis du også går og gerne vil lære at spille på ukulele – af disse grunde – ja så er det faktisk nemt at komme i gang. Du skal gøre det, at du vælger en ukulele, som du kan lide. Du kan nemlig få dem i mange farver og med flotte designs. Du vil – medmindre din hånd er meget lille – aldrig, have problemer med at kunne gribe om ukulelens hals. Det betyder, at du nemt vil kunne lære at sætte fingrene på den og spille de rigtige akkorder.

Er en ukulele dyr? Nej, det er den ikke. Den koster ikke en formue. Du kan selvfølgelig få en dyrere ukulele. Men har du brug for det? Er det ikke mere et spørgsmål om, at du gerne vil dele nogle gode øjeblikke sammen med dine venner eller din familie?