Sammenhold i firmaet

Der er virkeligt kommet godt gang i virksomheden herefter, at vi fandt ud af, at det er sundt at gøre noget for sammenholdet. Vores medarbejdere virker gladere, og de giver meget mere af sig selv, end før, vi afholdt den sommerfest. Det var mig, der tog initiativet til festen. Jeg inviterede alle til min 43-års fødselsdag. Lavede grillmad og hyggede om alle. Det var i virkeligheden et frygteligt slæb at forberede det hele. Jeg bor alene og skal sørge for alt. Alt. Jeg har ikke hjælp til rengøring, madlavning eller andre haven.

Lidt praktisk

Alligevel tog jeg mig sammen og fik fjernet de værste nullermænd, fik ryddet op, fik lavet et par salater og købte semi-færdige burgers og en mængde grillpølser – og brød – og satte grillen på arbejde. Og det blev en succes – sommerfesten altså. Mine medarbejdere kom og var glade for, at det var så uformelt. Jeg stod ved grillen i shorts og T-shirt, bød dem på øl og vin og en frisk grillet burger.

De kunne lide det, og de var ret forbavsede over at se mig i mit hjem. De er jo vant til at se mig i jakkesæt og slips. Så det, at de så mig i shorts og T-shirt, at jeg griller og selv kan lave salater, var vist nok en kærkommen overraskelse. De opfatter mig som den lidt stive chef, der kan være ret hård i tonen. Og det kan jeg da også være. Men det er slet ikke mig. Jeg er chef i mit eget firma, og jeg mener, at jeg har lov til at skælde ud, når tingene går galt. Men jeg mener også, at mine medarbejdere skal vide, at jeg er et normalt menneske. Og det forstod de til den sommerfest.

Ingen babysitter

Der var nogle af mine medarbejdere, som ikke havde fundet babysitter til deres børn. De ringede afbud, men jeg fortalte dem, at de skulle bare tage børnene med. Det var så fedt at se familierne have det hyggeligt sammen. Og deres børn var ret imponerede over at se, hvor mange grillpølser der kan ligge på min grill. Vi fik en dejlig fest. Og jeg fik naturligvis gaver. Tegninger fra børnene, små, unyttige objekter, som kan bruges til pynt i mit hjem. Det næstbedste var, at jeg fandt ud af, at mine medarbejdere faktisk satte pris på mit initiativ. Flere af dem kom og sagde, at de havde det dejligt, og at det var en stor glæde for dem at se mig som en ligemand.

Teambuilding med sjov indbygget

Det fik mig til at tænke. Jeg tænkte, at jeg vil gøre det til en tradition at invitere mine medarbejdere til fest hver sommer. I anden omgang tænkte jeg, at jeg måske kunne udvide den idé og lave et par firmaevents hvert år. Et af dem skal være sommerfest hjemme hos mig, et andet skal være noget med teambuilding i forbindelse med en hyggelig aften bagefter, hvor vi alle sammen er sammen. Bare som os. Måske noget, teambuilding, med highlandgames, som jeg har læst om, skulle være utroligt sjovt. Vi ser til efteråret. Jeg nød min fest, og at alle fik en dejlig dag hos mig.