Stress specialist

Der er stort behov, for flere veluddannede stresscoaches. Antallet af mennesker med stress er konstant stigende. Og en stresscoach uddannelse behøver ikke at være ret langvarig. Det er faktisk muligt at blive stresscoach på ca. et års tid. Det er en uddannelse, som er bygget op i moduler, og du behøver ikke at læse på fuld tid. En certificeret stresscoach uddannelse som her vil dog kræve, at du kan tage fri fra dit job, hvis du arbejder på fuld tid et par hverdage hver måned.

Det kan også være, at du er nødt til at ændre lidt på de dage, hvor du møder på arbejdet, hvis du ikke arbejder på fuld tid. Og er du ikke i arbejde, så vil det nok ikke være et problem for dig at kunne deltage i de enkelte moduler.

Modulopbygget uddannelse

Uddannelsen er som nævnt opdelt i moduler. Indimellem vil der så være nogle tidspunkter, hvor du og dine lærere vil evaluere dit forløb under uddannelsen. Modulerne er bygget logisk op. Du vil blive introduceret generelt til, hvad stress er, og hvordan man egentlig kan opdage stress. Du vil få indsigt i, hvordan mennesker reagerer, og hvorfor i forskellige stressede situationer. Og du vil naturligvis også få viden om, hvad sygemelding som følge af stress betyder for den stressede. Der vil bl.a. blive undervist i, hvordan du kan rådgive et stresset menneskes partner eller arbejdsgiver.

Fokus er på at hjælpe

Selvfølgelig fokuserer stresscoach uddannelsen på coaching af stressede, men den vil høj grad også fokusere på særlige – men konkrete – teknikker, som en person med stress kan bruge i hverdagen. Fx så findes der særlige åndedrætsteknikker, der kan bruges. Uddannelsen kræver, at du er villig til at deltage i coaching, og at du også laver gruppearbejde sammen med dine medstuderende. Og naturligvis kræver den, at du gerne vil engagere dig i menneskers velvære og hjælpe dem til et liv uden stress.