Tryksager til klubben

Fodboldklubben her i vores mellemstore provinsby vendte sidste sommer tilbage til superligaen efter at have været rykket ned i to sæsoner. Alle fodboldglade mennesker i byen var selvfølgelig meget begejstrede for holdets tilbagevenden til superligaen, men der var alligevel for få, der kvitterede for det ved at være til stede på stadion til holdets hjemmekampe.

Så den professionelle klub gik i gang med en stor satsning for at få folk på stadion. Den startede med at få lavet 24 siders billige flyers, som blev husstandsomdelt i byen sammen med den lokale ugeavis. Hæfterne fortalte om klubben og de enkelte spillere på førsteholdet. Det var et godt og gennemarbejdet værk, som jeg helt sikkert ikke var den eneste, som gemte og vendte tilbage til, når de forskellige spillere blev specielt omtalt i medierne.

Men klubben nøjedes ikke med det. Nogle dage før hver hjemmekamp gik nogle af de unge medlemmer rundt i byen og uddelte flyers med direkte reklame for den kommende kamp. Man kunne tydeligt se, at klubben havde haft en professionel grafiker til at udforme disse reklamer, for det var et meget flot print, der blev stukket i hånden på folk på byens gader.

Og det gav faktisk resultat. Allerede ved den første hjemmekamp efter at pr-kampagnen var skudt i gang, steg tilskuertallet pænt, og til næste kamp kom der yderligere nogle flere tilskuere. Og den tendens har holdt sig lige siden.

I vores lokale avis læste jeg en artikel om, at udgiften til pr-arbejdet var tjent hjem mange gange.