Byggeplads og materialeplatforme

Der er ikke nogen som helst grund til at gå i panik. Det er dog lige ved, at det sker. Du og dit lille entreprenørfirma har nemlig fået kontrakt på en ret stor opgave. I skal opføre et kontorhus for kommunen. Det er en god kontrakt. I får arbejde i det kommende års tid. Og du får en god fortjeneste, kan du se. Alligevel, så er du usikker. Det er første gang, at du skal opføre så stor en bygning. Det bliver spændende. Det er også skræmmende. Skræmmende spændende.

Materialer

Du har selvfølgelig talt med leverandører af materialer. Du har talt med dine medarbejdere om eventuelt ekstra arbejde. Der er god motivation hos alle – og det smitter naturligvis af på dig. Det skræmmende bliver mindre skræmmende, når man har et godt team med sig.

Køb eller lej en platform

En af dine medarbejdere nævnte dog, at det muligvis ville være godt, hvis du investerede i en materialeplatform – køb eller leje, så der ikke skal bruges kræfter på at få hejset materialer op manuelt. Den havde du ikke helt set komme. Dit firma er ungt – du er ung. Medarbejderen, som foreslog det, er en ældre og meget erfaren håndværker, så din respekt for ham har fået dig til at ligge lidt søvnløs. Du overvejer at købe en materialeplatform. Men du kan se, at salg af materialeplatforme ikke er det samme som at købe en brugt bil.

Du har også nogle ideer om, at der skal være en god profit, så lysten til at lave en stor investering er måske ikke lige den største. Men du har dog også dine medarbejderes sikkerhed i tankerne. Der skulle jo helst ikke ske ulykker undervejs. Derfor har du nu taget en beslutning: Den store investering bliver ikke til noget lige nu. Du vil leje en materialeplatform og, så senere hen se på muligheden for at købe en.