Dansk hygge

Er der noget mere hyggeligt, end når hele familien tager i sommerhus i vinterferien. Mormor er også med. Alle bor lidt mere primitivt end derhjemme. Sommerhuse er sædvanligvis lidt mere primitive end helårsboligen. Fx er der sjældent varme i gulvene i sommerhusene. Derfor går hele familien i hjemmesko i lammeskind selvfølgelig. Det giver også sådan en hyggelig stemning. Man kan høre, hvordan den ene slæber fødderne, fordi han eller hun ikke er helt vågen endnu. Man kan høre de energiske skridt på gulvet fra ham, der har forberedt morgenmaden til alle. Du ved den, der stille, dumpe lyd af hjemmeskoenes sål, der klasker ned mod gulvet.

Glem aldrig hjemmeskoene

I har bare et enkelt, lille problem. Din ældste søn har glemt sine hjemmesko derhjemme. Det er noget skidt, og det skal I have gjort noget ved i dag. Han kan ikke gå rundt her i en hel uge og brokke sig over, at han fryser om fødderne. Problemet med hjemmeskoene skal løses hurtigst muligt, så I kan få en hyggelig ferie resten af dagene.

Derfor har du besluttet, at du og han kører ind til den nærmeste by i eftermiddag for at lede efter hjemmesko til herrer. Det er jo en ung mand, din søn er blevet. 17 år gammel. Og så kan han ikke selv huske at pakke sine hjemmesko. Du er lidt irriteret på ham. Men du lader det glide hen. Det bliver måske en god oplevelse, I får sammen. Du er faktisk sikker på, at han glemte hjemmeskoene med vilje. Måske er det hans måde at fortælle dig, at han har brug for lidt tid sammen med dig, så I kan få snakket lidt om de ting, der påvirker ham i hans hverdag.

Det er også ok. I skal nok få det hyggeligt sammen. Sådan en mand til mand snak er nok ikke dårlig at få nu.