De kære børn igen

I har købt billige flybilletter til en familieferie, og nu skal I beslutte, hvor familien skal bo. Det kan være svært at afgøre, hvordan det er bedst at bo, når man rejser med børn? Er det bedst at bo på hotel, eller skal man leje et hus eller en lejlighed? Det har vi set på her.

De fleste eksperter er enige om, at i sådanne tilfælde er et lejet hus eller lejlighed det bedste valg. Det kan være, at I lejer gennem et bureau, eller det kan være Airbnb.

Fordele ved privat bolig

Et lejemål har flere fordele. Vil I gerne spare lidt penge på at spise ude hver aften, kan I benytte køkkenet og selv lave jeres måltider. Det kan være hyggeligt at købe lokale ingredienser og selv lave mad også. Et hus eller en lejlighed giver også større muligheder for at have familietid ”hjemme”.

Ulempen er, at du ikke har adgang til hotellets aktiviteter. Det kan være pool eller legeplads og muligheden for at lege med andre børn.

En mellemløsning kan være at booke et værelse, der har et minikøkken.

Rejse flere sammen

Rejser I flere familier sammen, kan der være en balancegang i, hvordan I holder ferie med børn. Nogle familier synes måske, det er OK ikke at have de sædvanlige spise- og sovetider nu, når det er ferie. Andre familier holder fast i rutiner og tider, selv om det er ferie og synes, det fungerer bedre. Det er også en snak, I skal have, hvis I vælger at leje et hus sammen med en anden familie.

Hvordan løser I disse ting, når I rejser med børn og med en anden familie?