Design af brugskunst

Jeg har en lille terrasse, som jeg nyder at sidde på, når vejret er til det. Det vil sige, når solen skinner, og vinden ikke er for stærk. Det behøver ikke at være varmt. Jeg kan jo bare tage en af mine Ib Laursen plaider med mig ud og lægge den over mine ben. Jeg kan bruge timevis på at sidde der. Jeg har ofte min notesbog med mig. Jeg skriver alle mine tanker ned. Bare sådan hulter til bulter. Jeg tegner også i bogen. Det er sjovt at se, hvad jeg har tænkt op for et halvt år siden. Det er sjovt at se tegningerne, jeg har lavet. Mit job som designer betyder, at jeg selv er herre over, hvordan jeg bruger min tid. Jeg skal naturligvis overholde nogle deadlines, jeg har aftalt med firmaet, jeg arbejder for.

Skaber nye designs

Mit arbejde er jo at skabe nye designs, som firmaet kan sælge. Men ellers så er jeg fri til at gøre, hvad der passer mig. Der kan gå mange dage, hvor jeg bare nyder at være herhjemme. Og der kan også gå mange dage, hvor jeg faktisk ikke arbejder. Eller det passer ikke. Jeg arbejder altid. 24 timer i døgnet. Man kan bare ikke altid lige se det. Når jeg fx, sidder med en plaid over mig ude på terrassen og skriver mine tanker ned, så er det faktisk også en form for arbejde. Det er jo de tanker, der senere bliver omdannet til designs. Så ja, tro ikke, at der ikke sker noget. Du kan bare ikke se det, fordi jeg ikke sidder ved mit tegnebord. Jeg skaber smuk brugskunst.

Inden døre i går

I går sad jeg faktisk inde i min stue. Det øsregnede og var småkoldt. Så jeg havde fundet en af plaiderne frem og havde pakket mig ind i den. Jeg læste en bog. Den var tankevækkende. Nogle af de tanker blev naturligvis skrevet ned i min bog. Jeg læste også lidt rundt på må og få i notesbogen. Kunne se, at jeg tilbage i november havde tænkt meget på sol og sommer. Nu er det snart sommer. Jeg tænker, at nogle af de tegninger, jeg havde lavet i november, måske kan danne grundlag for en af de nye designs, der skal udkomme til efteråret. Det vil jeg arbejde lidt mere med i de kommende dage.

Lige nu skal bare nydes

Lige nu vil jeg bare nyde dagen og lade min idé udvikle sig. Jeg sidder på min terrasse. Plaiden, jeg havde taget med mig, er faldet ned på fliserne. Jeg samler den op. Går ind i bryggerset og får den lagt i vaskemaskinen. Fortsætter ind på mit studio. Sætter mig ved tegnebordet og begynder at lave forskellige skitser. Vinterhimmel med solskin. Regnvejr og paraplyer. Faldende blade. Jeg finder farvepaletten frem. Begynder at udvælge brune, gyldne, gule og orange farver frem. Det bliver en varm efterårskollektion med de farver. Måske for meget efterår. Der skal en lille smule sort, og grønt ind i mine designs. Det er ikke altid lige nemt at ramme de rigtige farver, sådan som jeg har dem på den indre nethinde. Men det må jeg så bare arbejde på.