Fysioterapeut til hælsmerter

Selvom vi er inde i endnu en bølge med stigende smittetal, så er der intet, til hinder for at jeg løber hver morgen. Jeg skal bare sørge for at holde afstand. Så jeg har løbet hver morgen i de sidste 3 uger. Måske lidt mere end jeg normalt ville gøre. Det har faktisk noget at gøre med, at jeg – inden Covid-19 kom til verden – faktisk løb både om morgenen og eftermiddagen. Jeg løb ikke så langt, som jeg gør nu. Men jeg løber jo kun en gang om dagen og synes, ligesom at jeg fortjener at løbe lidt ekstra. Det er rart at mærke ilten i hjernen. Man bliver jo lidt høj af det. Sådan på den fornuftige – eller gode – måde.

Ondt i hælen

Men her på det sidste har jeg lagt mærke til, at når jeg står op om morgenen, så gør det ondt i min hæl på venstre fod. Det er, som om det hiver og brænder i den. Jeg har en idé om, at det er en hælspore i sin spæde begyndelse. Det kan nemlig godt tænkes, at jeg har overanstrengt min fod. Jeg havde en hælspore som lille, da jeg spillede meget fodbold. Så. Jeg skal have gjort noget ved det nu. Inden det bliver til en alvorlig skade. Jeg ved nemlig godt, at det kan tage lang tid at komme sig over sådan en skade i en af senerne, der binder muskler og skelet sammen.

Hælsporen er tilbage

Jeg har med andre ord brug for at finde en specialist, der ved noget om hælsporebehandling. Og helst en, der har et humant forhold til behandlingen. Jeg holder nemlig ikke ud at skulle ligge stille i månedsvis. Et eller andet sted har jeg læst, at behandling af hælspore ikke nødvendigvis behøver at bero på total ro. Tværtimod. Det kan være godt at bruge foden.

Jeg kunne vælge bare at gå en lang tur, hver morgen. Og det vil jeg da også forsøge. Men hvis det nu ikke virker, hvad så? Så risikerer jeg jo bare, at skaden bliver værre. Jeg bliver nødt til at få sikkerhed for, at min mistanke er rigtig. Jeg vil jo ikke invalideres. Så jeg skal have fat i én, der kan hjælpe mig. I første omgang skal vi konstatere, om min mistanke er rigtig. I næste omgang skal vi finde ud af, hvordan jeg kommer af med den. Og undgår, at den kommer tilbage. Det bliver jo mere og mere smertefuldt for hver gang. Jeg kan godt mærke det.

God fysioterapeut i Valby

Jeg skal finde en behandler. Måske en fysioterapeut her i Valby. Eller en massør. Jeg ved det faktisk ikke. Er der ikke noget, jeg kan gøre, inden jeg søger professionel hjælp? Jeg må undersøge det. Jeg skal på Google eller Safari og lede efter ”Hjælp til hælspore” muligvis også ”Selvhjælp til hælspore”. Bare så jeg er på den sikre side. Jeg vil nødig ende i den situation, hvor jeg dårligt kan gå, fordi smerten er for stor. Så hellere være forberedt end at ende i en miserabel situation, hvor jeg er nødt til at ringe efter en ambulance.