Glemt nøgle

Jeg er altså en klovn. Min mand er taget på forretningsrejse i udlandet i nogle dage. Han kommer hjem på fredag. Og jeg har glemt at pakke hans nøgle til huset i hans kuffert. Det er altid mig, der pakker hans ting, når han skal afsted. Han er selv meget glemsom, så han stoler på, at jeg husker alt. Men nu er det bare sådan, at fredag morgen skal jeg til Jylland. Jeg kommer hjem lørdag eftermiddag. Så han må selv sørge for at få noget at spise fredag aften. Jeg vil lave noget lækkert, som han bare skal varme. Det kan han godt finde ud af. Men hvordan kommer han ind i huset fredag eftermiddag? Han har jo ikke nogen nøgle med sig. Og jeg kan da ikke lade nøglen til vores lejlighed sidde udvendigt i hoveddøren, vel?

Gemme nøglen er farligt

Jeg har faktisk tænkt på at købe sådan en plante, man kan stille uden for på trappeopgangen. Men vil det ikke vække undring blandt de andre beboere. Jeg er jo berømt for at kunne slå planter ihjel. Jeg har bestemt ikke grønne fingre, hvis jeg selv skal sige det. Det ville ellers være nemt lige at lægge nøglen i potten, og så dække dem til. Så kan han finde dem. Men det går ikke. Det er ikke en god idé. Og hvem passer planten? Jeg gør det ikke.

Under måtten?

Måske bare lægge nøglen under måtten, så han kan finde den? Det går heller ikke. Trappen bliver jo vasket hver fredag formiddag. Det er altid forskellige rengøringsfolk, der gør det, så jeg kan ikke stole på, at det ikke vil være for fristende lige at åbne døren og kigge ind, når de finder nøglen. Det går altså heller ikke.

Skal jeg give nøglen til ham, der bor nedenunder. Jeg stoler ikke på ham. Han er lidt skummel. Eller, sådan synes jeg, at han er. Jeg kender ham faktisk ikke. Så den mulighed er også udelukket. Jeg ser faktisk kun en enkelt mulighed.

Bestille en låsesmed

Jeg er nødt til at booke en billig låsesmed i København, som kan komme på det tidspunkt, hvor min mand kommer hjem, og lukke ham ind. Så skal jeg bare ringe til ham og forklare ham, at låsesmeden venter på ham, når han ankommer. Altså realistisk set, er det holdbart? Kan man booke en låsesmed til et bestemt tidspunkt? Og hvad nu, hvis der er flyforsinkelse på grund af dårligt vejr? Det sker jo. Så står, den stakkels låsesmed og venter forgæves. Og han kan komme til at vente i lang tid. Jeg tror ikke, det går.

Jeg må få fat i viceværten. Ham stoler jeg på. Jeg må forklare ham situationen og bede ham om ikke at slukke sin mobiltelefon efter endt arbejdsdag. Han har en ekstranøgle til vores lejlighed og kan lukke min mand ind. Så skal min mand bare ringe til ham, når han sidder i taxaen på vej hjem. Så kan viceværten lukke ham ind. Ha, jeg tror, det er den eneste løsning. Og hvorfor har jeg ikke tænkt på det noget før?