Hvem har billige vandalarmer?

Nu har det øsregnet i mere end en måned. Jeg er lidt bekymret. Nogle dage har regnen faktisk været meget voldsom. Lige som sidste år. Det bekymrer mig, fordi jeg har hørt så meget om vandskader og om, at folk har stået i kloakvand op til knæene i deres kældre. Det vil jeg altså gerne undgå. Og hvis det bliver ved med at styrtregne som nu, så er chancen for, at vi bliver ramt af oversvømmelse i vores kælder altså større. Hvad kan jeg gøre. Jeg kan jo ikke ligesom styre regnen. Hverken hvornår den kommer eller hvor den falder. Skal jeg bare affinde mig med situationen og håbe på, at vi undgår en vandskade. Nej, ikke tale om. Jeg skal i det mindste gøre, hvad jeg kan, for at hvis det sker, så bliver skaden mindst mulig.

Vandalarmer bør alle have

Hvordan? Jeg har hørt om vandalarmer, men jeg kender ingen, som har erfaring med dem. Hvordan virker de? Kan man få besked om, at der er vand, på et forkert sted i huset, når man ikke er hjemme af dem, ligesom man kan fra tyverialarmer? Det ville være ret fedt, hvis man kunne hægte en vandalarm op på det tyverialarmsystem, jeg har fået sat op. Måske er det muligt. Jeg skal have det undersøgt.

Det er vel billig VVS?

Derfor sætter jeg mig ved pc’en og googler billig vvs online for at finde ud af noget om vandalarmer. Jeg forsøger med forskellige søgefraser. Jeg bliver henvist til forskellige, e-shops, der sælger vandalarmer. De skriver ikke så meget om dem, men jeg kan da se, at de ikke behøver at være vanvittigt dyre. Man kan få dem med batterier eller med stik til en stikkontakt. Men jeg bliver ikke klogere på, om de kan integreres i et andet alarmsystem.
Jeg fatter det ikke. Folk er jo som regel ikke hjemme, når der sker en oversvømmelse, så hvorfor skriver de ikke noget om muligheden for at integrere alarmerne til andre systemer? Det kan ikke passe, at man ikke kan få en vandalarm, der ikke kan give besked til én, selv om man ikke er hjemme.

Søg og du skal finde

Jeg søger videre, kigger på forskellige modeller og varianter fra forskellige fabrikanter. Pyh, der er faktisk mange. Men lige pludselig så finder jeg lige præcis den vandalarm, jeg har i tankerne. Ikke kun kan den bippe og blinke, hvis der bliver oversvømmelse. Den kan også give besked via WLAN, så jeg kan få besked på min smartphone. Det er jo lige det, jeg har ledt efter. Hvorfor er der ikke flere af de der vvs online shops, der skriver mere om det? Ok, den ligger ikke i den billigste ende af skalaen for priser på vandalarmer. Men prisen er stadig overkommelig. Og helt bestemt ikke urimelig, når man gerne vil sikre sig mest muligt. Og så kender jeg brandet. Det er godt – de har ry for altid at lave produkter i rigtig god kvalitet. Smukt design. Også den specifikke vandalarms design er meget pænt.
Jeg er ikke i tvivl, det er sådan en vandalarm, jeg skal have. Bestiller den med det samme.