Priser på teambuilding?

Ferien banker på. Du og dine kollegaer glæder jer til at få nogle ugers frihed. Firmaet har besluttet, at det lukker for al aktivitet i juli. Så I har en hel måneds ferie. Skønt. I har alle fået en mail via intranettet om det. I får naturligvis fuld løn i hele juli, men I skal også lige deltage i det event, som afholdes den sidste uge af juni. I skal da lige sige farvel og på gensyn til hinanden på en pæn måde. Det var en rar besked at få. Og ja, du har været involveret i planlægningen af eventet, som skal afholdes i næste uge.

Din opgave

Du fik til opgave at sørge for at finde et rart og hyggeligt festlokale. Du fik også ansvaret for at kontakte en eventmanager, som kan sørge for, at der kommer nogle gode og sjove indslag ind i løbet af dagen. Sådan noget med teambuilding blev der sagt. Sådan noget med, at alle skulle kunne deltage i aktiviteterne – på lige fod uden at skele til, at der er en leder eller en ufaglært på holdet. Du fik dog ikke et budget. Det første, du gjorde, var derfor at gå på nettet for at finde teambuilding priser, og forslag til teambuilding aktiviteter.

Det var sådan set nemt nok at finde ud, hvad teambuilding koster. Du fik i hvert fald ret hurtigt en idé om, hvad det kan koste. Men det her med aktiviteterne var straks noget sværere. Og du kom naturligvis i tvivl. Mange teambuilding firmaer har særlige betegnelser og navne for nogle af de aktiviteter, som de tilbyder. De beskriver bare ikke så godt, hvad aktiviteterne indeholder, og hvor de kan udføres. Det bevirkede, at du kom i tvivl. Du så nogle betegnelser, som var spændende, men som du simpelthen ikke var sikker på, kunne inkludere alle medarbejderne. I har jo nogle medarbejdere, der har fysiske handicap. Kan de være med? Du ville ønske, at der var lidt mere konkret information i den dur.

Arrangører af events med mere

Du tog derfor kontakt til nogle af event arrangørerne for at høre nærmere. En repræsentant fra et af de bureauer, du talte med, var virkelig godt klar over den mangelfulde beskrivelse på bureauets site – og han forklarede dig i mange detaljer, hvilke af deres teambuilding aktiviteter, der er egnede til alle, og hvad hensigten med aktiviteterne egentlig er. Du fik meget information, som du slet ikke havde tænkt på. Fx nævnte han, at de fleste aktiviteter sigter på at forbedre kommunikationen imellem medarbejdere i et firma, imens andre sigter på at udvikle nye former for samarbejde imellem kollegaerne.

Du bad om at få et møde med repræsentanten, hvor du kunne forklare i detaljer om, hvad ønskerne for jeres afskedsevent er. Mødet er planlagt til i morgen, og du har lige nu rimeligt travlt med at lave en kort beskrivelse af jeres firmas opgaver, jeres medarbejderes kompetencer og den ’demografiske profil’ af firmaet. Det bliver et spændende møde. Du troede sådan set bare, at det ville være noget med at få et sjovt og underholdende arrangement. Det her handler om meget mere.