Restylane eller Botox?

Vi sidder i sofaen og hygger os med hver sin bog. Jeg læser en krimi, og min mand er dybt inde i et værk om 2. verdenskrig. Han er meget interesseret i historie. Jeg kan godt lide spænding og mysterier.
Han spørger mig, om jeg er sur. ”Nej, slet ikke, hvorfor spørger du om det?” ”Fordi du ser virkelig sur ud.” ”Nå, men det er jeg altså ikke. Vil du have mere kaffe?” Jeg smiler til ham og skænker mere kaffe i hans krus. Giver ham et kys og vender tilbage til min bog. Hunden ligger ved mine fødder og snorker. Skaber sådan en hyggelig dormitorie-effekt.

Hygge

Det er søndag eftermiddag, og vi har bare haft en rigtig afslappende hjemme-weekend. Det er første gang i mange uger, at jeg ikke har arbejdet i weekenden. Der har været meget at lave på arbejdet. Om lidt vil vi tage sko to vindjakkerne på og gå en lang tur med hunden, inden mørket falder på.

Ude i entréen, mens jeg er ved at lyne min jakke til, ser jeg mig selv i spejlet. Det er rigtigt nok, jeg ser sur ud. Også selv om jeg faktisk ikke er sur. Det er den fure fra næsen ned mod mundvigene, som trækker dem ned. Det er kedeligt, synes jeg.
Det går lige pludseligt op for mig, at jeg faktisk har fået det spørgsmål en hel del gange i de sidste par uger. På arbejdet er der flere, der har spurgt mig om det samme. Og min veninde har også spurgt, om jeg er sur på hende. Det må være en fure, der er kommet, fordi jeg har haft travlt, og er træt.

Falder lidt i staver foran spejlet i entréen. Kigger på mit ansigt. Min mand kommer og tager sin vindjakke på. ”Skal vi gå?” ”Ja, lad os det. Lad os gå ned til fortet og samle hasselnødder.” Jeg finder en plasticpose og putter den i lommen. Hunden er lykkelig og halser afsted. Som om den tænker, at det er sidste gang i lang tid, at den kommer ud.

Skal jeg have Botox?

Vi sludrer, mens vi går. ”Jeg har fået et par grimme furer i ansigtet. Måske skulle jeg få noget Botox?” Jeg nævner min idé for min mand. Han kigger på mig og siger, at det synes han da ikke, at jeg skal. Det er jo helt naturligt, at man får rynker i ansigtet med alderen. ”Jamen, du spurgte selv, om jeg er sur lidt tidligere i dag, og jeg kom til at tænke på, at jeg har fået det spørgsmål temmelig mange gange her på det sidste. Så der må da gøres noget ved det. Jeg er ikke sur. Men jeg ser sur ud. Kan man ikke rette op på det?”

Specialist i Restylane fillers

Så synes jeg, at du skal tale med en specialist i kosmetiske indgreb. Jeg bryder mig ikke om, at du skal have sprøjtet kemikalier ind i ansigtet. Måske kan hun give dig et godt råd. Jeg har hørt, at der findes noget, der hedder filler / Restylane, som består af naturlige stoffer, der kan hjælpe. Men jeg ved ikke helt, hvad det er. Tænk over det.”