Skal jeg låne penge til min ferie

Alle taler om det, hvor de skal hen og hvad de skal lave. Det er ferietid. Snakken går lystigt og glæden lyser ud af folk. Men det er ikke alle der glæder sig på samme måde. Nogle har bare ikke penge nok til at kunne spare op og lægge flere tusind kroner til at komme ud og rejse for.

Er man så uheldig at være alene, er der jo kun en indtægt til at klare alle udgifterne. De holder jo ikke ferie, men skal betales selvom man måske befinder sig på Kreta. Man har måske aldrig været på ferie i udlandet og måske heller ikke holdt ferie et eller andet sted i Danmark, fordi man har bare ikke råd.

Hvad gør man?

Tager et banklån. Det vil måske være en løsning, hvis banken vil yde lånet. Hvilket jo nok ikke er sandsynligt, da økonomien kun lige hænger sammen med et meget lille overskud.

Så kan man jo vælge at tage et hurtigt online lån i form af et kviklån. Men lad dig nu ikke friste, at den første lånudbyder du finder på nettet. Find nogle stykker du synes lyder tiltalende og har nogle fornuftige priser på lånet.

Sammenlign dem ved at kigge på ÅOP (årlige omkostninger i procent) ud fra denne oplysning kan du i ro og mag finde det lån der er det bedste og billigst for dig. Vælger du et forkert lån, kan det blive en ferierejse uden den store glæde.

Fordi du har faktisk ikke råd til at betale afdragene på lånet, uden at du skal skære kraftigt ned på dine udgifter i en lang periode. Men et godt og gratis ferielån kan sørge for, at du vil nyde din ferierejse.

Skal jeg skaffe kautionist for at låne penge?

Står du og skal låne penge, afhænger det af hvor mange penge, du skal låne, og hvor du vil låne. Hvis det er et banklån, du vil søge og skal låne et lille beløb, så er det ikke sandsynligt, at du behøver en kautionist.

Er lånet til nyanskaffelse til dit hjem eller dig selv som for eksempel en computer eller nye møbler, så behøver du ikke have kautionist. Er det derimod til en ny bil, tager banken pant i bilen som en sikkerhed for deres penge.

Er bilen brugt, mister den hurtigt sin værdi, i dette tilfælde vil banken sandsynligvis forlange en kautionist. Der kan garantere for lånet eller have noget i pant fra dig, som har en tilsvarende værdi.

Lån uden kreditvurdering og kautionist

Søger du derimod om lån hos et finansieringsselskab, du finder på nettet. Så slipper du helt for at skulle finde en kautionist eller uden at stille noget i pant eller sikkerhed for lånet. Mange mennesker benytter sig disse muligheder for at låne penge. Da det jo ikke er alle der kan eller vil inddrage familiemedlemmer eller venner til at stå som kautionist for lånet.

Denne type lån er dog noget dyrere i renter, gebyrer og omkostninger end hvad et banklån vil være. Men en egentlig regel for hvornår man skal have en kautionist findes ikke. Det afhænger af, hvor mange penge du skal låne, og hvad du skal bruge pengene til.

Bankerne vurderer dig som person, din indtægter og udgifter og dine muligheder for at betale lånet tilbage, uden at du får for lidt rådighedsbeløb.